Esmena o comenta aquell petit negoci del teu barri, que és suma a seguir mantenint la flama de la tradició.
Amb l’elaboració de panellets, panets de mort o rosaris ensucrats.

Pareix un doi però localitzar i visibilitzar aquests llocs són clau per mantenir tant l’entramat del comerç local com l’esquelet de la tradicional de les festes.

Un #rosariensucrat és un enfilall de bombons, caramels i altres peces de dolceria, amb una rotllana de carabassat o #carabassa ensucrada, anomenada patena, de dimensions més o menys grosses, que imita un #rosari. És un costum per la festa de #TotsSants, els padrins joves en regalen als fillols, els avis als néts i els pares als fills petits, que el passegen passat pel coll.

Els rosaris i els panellets de Tots Sants, abans dits a #Mallorca panellets de mort, sembla que procedeixen del costum medieval de posar pans damunt les tombes, dins les esglésies, el dia de Tots Sants, juntament amb una lluminària de ciris, pans que després es donaven en #almoina. Actualment el costum de regalar aquests rosaris s’ha perdut una mica, per la falta de promoció pels mitjans de comunicació i d’oferta pels forns. 

Als pobles de la #PartForana de Mallorca, era tradicional que la nit de Tots Sants els al·lots pujassin al campanar on el campaner tocava a mort tota la vesprada i la nit de Tots Sants només amb la il·luminació d’algunes candeles i els contava històries tètriques i els convidava a menjar #bunyols

#nitdelesanimes#nitdelesànimes#nitdànimes#panellets#rosariensucrat#rosarisensucrats#panetsdemort#totsants#castanyada

Author Melicotó